dimarts, 27 de maig del 2014

El PSC costa avall




El PSC costa avall

La davallada del PSC aquestes Eleccions europees confirma malauradament  la tendència a la baixa iniciada a l'any passat  a les del Parlament de Catalunya. El "nou PSC" del Pere Navarro i Antoni Balmon fa aigües pels quatre costats. La manca de lideratge, l'erràtic posicionament polític entorn al dret a decidir, la proposta Federal  assumida a contra  cor  pel PSOE i sense els suport necessari per prosperar, el vells mètodes autoritaris emprats per la direcció, no han fet mes que agreujar la crisi política i orgànica en la que està immersa la nostre l'organització. Reflexió política si, però canvis a la direcció també. Amb urgència.

A la Comarca de l'Anoia s'ha produït també una davallada amb la pèrdua del primer lloc obtingut en les anteriors a favor d'Esquerra Republicana, hem passat a ocupar el tercer lloc en nombre de vots. Hem perdut a tot arreu menys a Montbui i Vilanova. Aquí també,  reflexió però canvis urgents, especialment a Igualada. I es que el PSC-Anoia reprodueix mimèticament els pitjors vicis polítics i organitzatius de la nostre organització a nivell Nacional. Manca de democràcia interna, dèficits polítics, ètics i morals irreversibles que fa que no sigui avui ja un referent de l'esquerra a l'Anoia.

A Vilanova del Camí el PSC tot i que ha aguantat com a primera força política també a patit una davallada d'uns quatre-cents vots. Sorprèn en aquest escenari costa avall la manca d'anàlisis i l'alegria de l'executiva local. Cert és que cada contesa electoral te la seva pròpia dinàmica i per tan no es poden extrapolar a altres eleccions com s'ha afanyat a fer veus interessades. Però si que marquen tendències en intenció de vot.

No obstant, el sostre electoral del nostre Partit al municipi era i es el suficientment alt com perquè encara siguem la força més votada. El treball polític i la gestió a l'Ajuntament de tants anys, que han merescut fens avui  la confiança majoritària dels vilanovins, te encara  un pes important en aquest manteniment electoral, malgrat la davallada generalitzada arreu. L'altre baluard  al territori , Santa Margarida de Montbui on l'Alcalde es el primer secretari de l'Anoia te altres connotacions singulars que fa que no es pot equiparar amb Vilanova del Camí,  també ha tingut  una forta davallada.

A l'Anoia i molt especialment a Vilanova del Camí amb el frau democràtic de  les primàries s'ha perdut una oportunitat d'or per obrir el partit i començar a remuntar. Aquest es un exemple més de la mala praxis política instal·lada a casa nostre. El Partit a l'Anoia te tots els pitjor dèficits democràtics del PSC a Catalunya.

L'Alfredo Pérez Rubalcaba ha donat un exemple a seguir, que en l'àmbit de Catalunya i de l'Anoia haurien de seguir. No ho faran, no tenen l'alçada de mires ni el coratge suficient.

A Vilanova del Camí hem fet el relleu  generacional a l'Alcaldia en la persona de la Vanesa González, una persona jove preparada i amb empenta, que ha estat capaç de bastir les aliances necessàries per formar un govern municipal sòlid fins a final de mandat, aquestes capacitats acreditades, situen  al nostre municipi en les millors condicions per a co-liderar un canvi en el obsolet PSC que representen els actuals responsables de l'Anoia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada