dijous, 19 de juny del 2014

Porta Obrta





Una porta oberta al "NOU PSC"

 

La dimissió del Primer Secretari del PSC Pere Navarro, situa al Partit davant d'una nova oportunitat, un nou començament, en uns moments tant difícils social i políticament parlant que no hauríem de desaprofitar. Es una oportunitat d'or per fer realment efectiu i posar en pràctica el lema del darrer Congres el "NOU PSC".

Sota aquest flamant lema va ser elegida una direcció amb el primer secretari ara dimitit al capdavant. Des del primer no van ser fidels al que es va aprovar en el Congres, mètodes organitzatius vells i autoritaris, tancament de l'organització a la societat, discurs inintel·ligible, erràtic, lideratge feble. Aquest conjunt d'incompliments i mancances manifestes, al costat d'un autisme endogàmic incomprensible, han acabat passant factura,  portant al partit d'esquerres catalanista per excel·lència, el que sens dubte ha fet més en tots aquests anys, per l' integració i cohesió social aquest País, a una posició  gairebé residual.

La necessària dimissió de Navarro, a qui s'ha d'agrair el servei prestat al Partit amb la mateixa , deixa obertes totes les portes a fer afectiu el lema del darrer Congres. Un "NOU PSC" , la possibilitat real i necessària de que amarguegin nous lideratges, que siguin capaços d'obrir el Partit a la societat, a nous sectors  especialment als joves, a la gent que es sent socialista i d'esquerres, avui orfe i desenganyada per la deriva erràtica dels darrers mesos. Mai aquest Partit havia assolit cotes tant baixes.

Obre la porta si, a actualitzar el nostre missatge polític i adaptar l'organització als nous i apassionants temps que estem vivint. Noves energies i esperances son possibles mes que mai, si som capaços  d'adoptar amb urgència nous esquemes organitzatius, que facin efectiva l'obertura i la democràcia interna, ara inexistents. El PSC ha d'ocupar de nou una posició central en el catalanisme polític d'esquerres tot abraçant sense embuts el dret a decidir, aprovat per cert en el congrés. No fa pas tant que en els nostre ideari portàvem el dret a l'autodeterminació dels pobles. Es que algú amb sentit de llibertat i progrés s'hi pot oposar?. Ha de posicionar-se amb determinació al capdavant de les injustes politiques socials en uns moments de tanta dificultat, en els que es privatitzen, es retallen i desmantellen  serveis públics essencials, politiques que implacablement  practiquen   els governs de d'Espanya i  Catalunya.

A l'Anoia es reprodueix amb més  cruesa si cap, la crisi del Partit a nivell català. Fa uns dies publicava a LAVEU un article que desgraciadament ha resultat premonitori. El PSC, es cada cop més irrellevant, amb una  pèrdua d'iniciativa  política en tots els àmbits, amb el Primer Secretari de l'Anoia imputat per una presumpte malversació de cabals públics.  Amb ple respecte el  principi del dret de presumpció d'innocència,  hauria d' acreditar-la amb celeritat, o en cas contrari  seria raonable demanar-li un gest de responsabilitat si no vol danyar  el  Partit que representa.

El PSC a l'Anoia ha  d'obrir-se també generosament a la societat, fent-se mes permeable, transparent i pro actiu. Hem perdut massa bona gent per  camí. Es necessari   obrir-lo a la societat dels municipis de la Comarca, superar capelletes  personals,  resoldre enquistats conflictes locals, que es reprodueixen en agrupacions, no únicament a Vilanova del Camí com algú podria malèvolament pensar, sobre la base del joc net, sense matusseres manipulacions de cens de militants(com en el cas de les primàries del meu municipi), l'escrupolosa neutralitat dels orgues de direcció Comarcal, el respecte en definitiva  a les mes elementals normes de democràcia interna que garanteixin l' igualtat d'oportunitats per a tots els militants.

Rellançar al partit també a la Comarca, sobre la base de la tradició catalanista d'esquerres, que sempre ha estat, amb els plantejaments de justícia i progrés social que des de la seva fundació sempre hem abanderat, valors aquests que precisament ara,  estan tant malmesos arreu pels governs de dreta. Defensar a ultrança l'Estat del Benestar ara en procés de desmantellament. Denunciar amb fermesa l' inacció política del nostre Govern al territori que fa que la crisi econòmica es manifesti mes virulentament que en altres, malgrat els lloables esforços que estan fent  diferents sectors a la Comarca.

El PSC ha de reivindicar els valors de l'honestedat, l'honradesa i la transparència. Aquest Partit ha de reivindicar-se també amb el treball municipal transformador que  s'ha fet i es fa  als municipis on governem o hem governat, un actiu important aquest, incomprensiblement oblidat pels actuals responsables polítics de l'organització. Evidentment la tasca i els reptes son tant difícils, com apassionants en uns temps de mudança com els que vivim. Però cal posar-s'hi  des d'ara mateix, perquè majoritàriament la ciutadania torni  a confiar en el projecte polític que representem.

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada