dimarts, 22 d’abril del 2014

El PSC un club privat






EL PSC a  Vilanova del Camí un club privat, molt familiar.

Es públic i notòria la divisió interna a l'agrupació local del PSC, des de la confecció de les llistes municipals a les Eleccions del Maig 2011, aquesta es la causa i cap altre. Per superar aquesta situació no desitjada, que s'ha allargat tots aquest anys, s'han fet diversos intents d'apropar posicions sense resultats positius. Davant les Eleccions del maig de l'any vinent, el grup municipal va plantejar la proposta que criem era la millor fórmula de superar aquesta situació. Es tractava de subscriure un pacte entre tots els  sectors enfrontats, que passava per la convocatòria de unes eleccions primàries obertes a la població, amb el compromís acordat a acceptar els resultats fossin els que fossin. Obrir el partit de bat a bat perquè entrés saba i aire nou, superant vells esquemes i situacions enquistades.

Amb aquesta convocatòria posàvem en mans dels nostres votants la solució dels conflicte. Aquesta iniciativa tenia moltes virtuts: per una banda permetia la participació dels militants, dels nostres votants tradicionals, d'aquells que ens havien votat i ara no ho feien i també obrint-nos a sectors nous que no ens havien votat mai.  Donava una nova imatge d'un Partit obert a la ciutadania, transparent i participatiu en uns moments de gran descrèdit de la política i podía fer possible mitjançant l'acceptació compartida del pacte suturar velles  ferides obertes en el si de l'agrupació local a Vilanova del camí.

Lluny del que era la millor sortida, els sector de l'executiva local amb al complicitat expesa de l'executiva de l'Anoia ha optat per la pitjor solució. Negar el dret a la  participació democràtica als veïns i veïnes de Vilanova del Camí, a les eleccions primàries del PSC com s`ha fet en altres poblacions i per tant considerar-los ciutadans i ciutadanes de segona categoría. No es podia fer pitjor. Han tingut que fet trampes en el cens de militants de Vilanova del Camí, han tingut que corrompre la democràcia per tal de que la candidata oficial designada d'antuvi per la direcció, tingués garantida la elecció. Al mateix temps s'ha negat l'entrada a persones que podien considerar contràries aquesta candidata. Amb aquesta indigne operació, que avergonyeix a qualsevol demòcrata,  s'ha entregat l'agrupació local de Vilanova del Camí a  quatre famílies de membres de l'executiva local que ells sols  sumen 20 militants( la candidata ha ingressat 9 familiars directes de cop). Deu n'hi do!

Aquesta es una visió patrimonial, exclusivista i excloent del PSC del municipi, l'han convertit en un club privat, això sí molt familiar, a les antípodes  del partit obert que proclama el PSC oficial a Catalunya. La manca de coratge polític, la manca d'escrúpols democràtics, de sentit ètic i finalment la cobdícia personal ha portat aquesta lamentable situació política.

Algú des de fora pot pensar com des de la responsabilitat mes alta del PSC a l'Anoia s'ha pogut permetre aquest frau monumental. El mes greu  es però,  que aquesta ha estat una pràctica habitual en determinats àmbits de l'organització a la comarca, que ara també finalment s'ha implementat a Vilanova del Camí.

el Mòbil


 el mòbil

 Es un aparell diabòlic amb múltiples utilitats
emet musica enganxosa i seductora que crea addicció
escalfa l'orella, martelleja sense pietat el timpà
Te un munt defuncions que no farem servir mai
permet no saludar a qui no tens ganes de veure
fer-te l'interessant quan mes irrellevant et sents
cridar l'atenció enmig de gent que no et fa ni de cas,
mantenir una animada conversa amb ningú
fer veure que no estàs sol enmig de la multitud
entretenir-se quan no sabem estar sense fer res
rebre una trucada en el moment mes inoportú
sentir-se sí, sempre  proper a qui mes estimes
dispositiu  que ens permet sentir-nos "normals"
l'anteposem  a tothom com a barrera protectora
píndola moderna per vèncer inseguretats i pors
pres en sobredosi pot provocar autisme social.
                                                   Joan Vich

dilluns, 7 d’abril del 2014

Carta de comiat

Carta de Comiat als Veïns i veïnes de Vilanova del Camí
 
Benvolgut, Benvolguda,
M’adreço a vostè per comunicar-li que he presentat la renuncia al càrrec d’Alcalde de Vilanova del Camí. Aquesta decisió es coherent amb el meu compromís de les últimes Eleccions i te la voluntat de facilitar el relleu generacional i fer possible que emergeixin nous lideratges, que donin un renovat impuls a la transformació del municipi i la millora del benestar dels vilanovins i vilanovines. Si em permeteu la llicència, una nova primavera ara que es el temps.

Durant tots aquests anys la meva prioritat ha estat treballar per l’interes general de la ciutat per sobre de qualsevol altre. He pogut cometre errors ho se,  pro sempre he actuat sota aquest principi. He vist créixer els meus fills amb Vilanova del Camí, he  tingut l’orgull de veure i viure al seu costat i al de tots vosaltres, les profundes transformacions del nostre poble, gràcies a l’esforç compartit per part de tots, he tingut l’honor de comptar sempre amb el vostre suport majoritari, sense el qual res hauria estat possible.

He tingut en tot moment, en l’exercici de la meva responsabilitat de govern,  l’ajut de valuosos  companys de Consistori que han contribuït de manera decisiva al progrés del nostre volgut poble. També vull, en aquesta hora agrair la col·laboració professional que sempre m’han atorgat el personal de l’Ajuntament, amb el que hem pogut bastir equips eficiènts que han facilitat en gran mesura el treball devegades feixuc al servei de la ciutat. També el meu reconeixement als grups polítics del govern o l’oposició, perquè la seva tasca de crítica unes vegades de col·laboració altres, han contribuït a estimular i ha millorar l’acció del govern.

S’ha fet molta feina i sempre l’he fet amb entusiasme donant el millor de mi mateix, els millors anys de la meva vida. No hem sento cansat, estic il·lusionat i esperançat pel futur del nostre poble. Queda encara molta feina per fer, molts horitzons per atalaiar, molts cims per conquerir.

Marxo tranquil,   perquè deixo l’Ajuntament en les millors mans,  estic convençut, que Vilanova del Camí seguirà anant  endavant de la seva mà. Només demano per ells i en especial per la que confio sigui la nova Alcaldessa, la màxima col·laboració en benefici de la ciutat. Si, per primera vegada una dona jove, preparada al front del govern.

Tanco el més llarg i apassionant tram de la meva vida sense nostàlgia i no els càpiga cap dubte, que sempre estareu en el més profund del meu cor. I des de on la vida hem porti, seguiré bategant i col·laborant amb aquest poble.

Moltissimes gràcies a tothom.

                                                                                              Joan Vich Adzet

                                                           

diumenge, 6 d’abril del 2014

L'Estafa


L'Estafa de les Primàries del PSC a Vilanova del Camí.
 
Per garantir el triomf de la "candidata oficial", s'ha alterat grollerament el cens de militants amb la incorporació- exprés de familiars directes de la candidata (n'ha entrat nou) i de membres de l'executiva local del Partit i per altre banda s'ha barrat l'entrada de militants que podien considerar-se contraris. Les executives del PSC a Vilanova del Camí i de l'Anoia, no han sigut neutrals. Es com posar el llop a guardar el remat. una tupinada de tal magnitud que ha obligat a Vanesa González a retirar-se. 

Pressupost 2014


 
El Pressupost 2014, per a seguir fent front als reptes que te el municipi.

El darrer Ple de l'Ajuntament ha aprovat per ample majoria els comptes per l'exercici d'engany, per un import de 11.189.667 milions d'euros. El pressupost incrementa en un 25 % les partides de serveis a les persones per a fer front a la situació que la persistent crisi està provocant entre la nostre gent, manté i fins i tot amplia la tarifació social dels serveis i activitats municipals, les bonificacions de taxes, del impost de plusvàlues en cas de desnonaments, així com les beques per transport dels estudiants.

S'estableix subvencions per a noves activitats econòmiques al municipi a proposta d'Esquerra i Convergència, que sumen a la ja existents en la llicència d'obres permís d`obertura d'establiments, per tal d'incentivar l'activitat econòmica. També es preveu en l'àmbit econòmic la posada en funcionament del Centre d'innovació Anoia.

Menció especial mereix el capítol d'inversions. Per primera vegada en el període de crisis econòmica en el que ens trobem, incorpora un nombre important d'obres que sens dubte representen un salt quantitatiu i qualitatiu en la millora urbana i dels equipaments municipals.

Em refereixo a les obres del carrer Major, remodelació del casal d'Avis, acabament de la zona de recerca del Centre d'Innovació Anoia, substitució de les comportes de la resclosa del Parc Fluvial, entre les més importants.

Per tant es un Pressupost que sense baixar la guàrdia per a fer front a la situació que la crisis provoca, introdueix estímuls a l'activitat econòmica, fent un esforç inversor notable, que a mes de continuar millorant el municipi, ajuda a impulsar l'economía del territori.

Això ha estat possible gràcies al treball rigorós de contenció Pressupostària del govern de la ciutat al llarg dels darrers tres anys i a la col.laboració i cooperació entre els grups polítics, que anteposant l'interés general, als  partidistes han fet possible, que el municipi continui avançant. Tot plegat es el que ara es posa de manifest de manera evident en aquest Pressupost 2014 que permet continuar fent front als reptes i necessitats que el municipi i la nostre gent te al davant.