dimarts, 22 d’abril del 2014

El PSC un club privat






EL PSC a  Vilanova del Camí un club privat, molt familiar.

Es públic i notòria la divisió interna a l'agrupació local del PSC, des de la confecció de les llistes municipals a les Eleccions del Maig 2011, aquesta es la causa i cap altre. Per superar aquesta situació no desitjada, que s'ha allargat tots aquest anys, s'han fet diversos intents d'apropar posicions sense resultats positius. Davant les Eleccions del maig de l'any vinent, el grup municipal va plantejar la proposta que criem era la millor fórmula de superar aquesta situació. Es tractava de subscriure un pacte entre tots els  sectors enfrontats, que passava per la convocatòria de unes eleccions primàries obertes a la població, amb el compromís acordat a acceptar els resultats fossin els que fossin. Obrir el partit de bat a bat perquè entrés saba i aire nou, superant vells esquemes i situacions enquistades.

Amb aquesta convocatòria posàvem en mans dels nostres votants la solució dels conflicte. Aquesta iniciativa tenia moltes virtuts: per una banda permetia la participació dels militants, dels nostres votants tradicionals, d'aquells que ens havien votat i ara no ho feien i també obrint-nos a sectors nous que no ens havien votat mai.  Donava una nova imatge d'un Partit obert a la ciutadania, transparent i participatiu en uns moments de gran descrèdit de la política i podía fer possible mitjançant l'acceptació compartida del pacte suturar velles  ferides obertes en el si de l'agrupació local a Vilanova del camí.

Lluny del que era la millor sortida, els sector de l'executiva local amb al complicitat expesa de l'executiva de l'Anoia ha optat per la pitjor solució. Negar el dret a la  participació democràtica als veïns i veïnes de Vilanova del Camí, a les eleccions primàries del PSC com s`ha fet en altres poblacions i per tant considerar-los ciutadans i ciutadanes de segona categoría. No es podia fer pitjor. Han tingut que fet trampes en el cens de militants de Vilanova del Camí, han tingut que corrompre la democràcia per tal de que la candidata oficial designada d'antuvi per la direcció, tingués garantida la elecció. Al mateix temps s'ha negat l'entrada a persones que podien considerar contràries aquesta candidata. Amb aquesta indigne operació, que avergonyeix a qualsevol demòcrata,  s'ha entregat l'agrupació local de Vilanova del Camí a  quatre famílies de membres de l'executiva local que ells sols  sumen 20 militants( la candidata ha ingressat 9 familiars directes de cop). Deu n'hi do!

Aquesta es una visió patrimonial, exclusivista i excloent del PSC del municipi, l'han convertit en un club privat, això sí molt familiar, a les antípodes  del partit obert que proclama el PSC oficial a Catalunya. La manca de coratge polític, la manca d'escrúpols democràtics, de sentit ètic i finalment la cobdícia personal ha portat aquesta lamentable situació política.

Algú des de fora pot pensar com des de la responsabilitat mes alta del PSC a l'Anoia s'ha pogut permetre aquest frau monumental. El mes greu  es però,  que aquesta ha estat una pràctica habitual en determinats àmbits de l'organització a la comarca, que ara també finalment s'ha implementat a Vilanova del Camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada